Aanbevelingen en voeradvies voor de hond

Voeradvies

Hoeveel Alaska Natural Petfood moet ik mijn hond voeren?

Gemiddeld zou men kunnen zeggen;

  • volwassen honden: 20-30 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag.
  • pups tot 6 maanden: 40-80 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag.
  • pups 6-8 maanden: 30-60 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag.
  • pups 8-12 maanden: 20-40 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag.

Dit zijn richtlijnen

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel. Belangrijk is dat je voert op het oog. De ribben van uw hond moeten goed te voelen zijn, maar ze mogen niet zichtbaar zijn. De energiebehoefte van de hond is afhankelijk van verschillende factoren zoals; het gewicht, het ras, de levensfase, de sexe, de activiteit en de gezondheid van de hond. De hoeveelheid te voeren voer wordt weergegeven als de dagelijkse energiebehoefte uitgedrukt in kilocalorien.

Het aantal kilocaloriën dat in het voer aanwezig is, is afhankelijk van het percentage vet, eiwit en koolhydraten. Op het label van iedere Alaska Natural Petfood variant staat het aantal kcal per 100 gram voer weergegeven.

Houd ten alle tijden de conditie van uw hond in de gaten. Als uw hond te mager wordt, voer hem dan meer. Als uw hond te dik wordt, voer dan minder. Zorg dat er ook altijd voldoende drinkwater voorhanden is.

De producten van Alaska Natural Petfood product zijn er in twee soorten, de aanvullende varianten zonder toegevoegde vitamins en mineralen en de complete varianten die deze wel bevatten. Dit betekent dat het met de aanvullende varianten van groot belang is om goed af te wisselen tussen de verschillende varianten. Een richtlijn hiervoor is vijf verschillende varianten (inclusief vis) per week. Makkelijk de juiste combinaties voeren? De Alaska Combi boxen zijn hiervoor een goede uitkomst.
Wij raden aan om maximaal één keer in de week een wildvariant (Fazant, Wild Complete) te voeren. Vlees van wilde dieren heeft veel voordelen en is een nuttige toevoeging aan het menu, echter is er ook een risico op meer zwarte metalen (uit verontreinigde bodem of loden kogels) in het vlees van deze dieren.

 

Lees meer aanbevelingen specifiek voor: