Aanbevelingen

Bewaren

Alaska Natural Petfood wordt samengesteld uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Doordat er geen conserveermiddelen aan toegevoegd zijn, is het buiten de diepvries slechts beperkt houdbaar.
Bewaar het product dan ook in de diepvries bij -18˚C.

Ontdooien

Het openen van de bevroren worsten gaat het gemakkelijkst door met een scherp mes de plastic verpakking in de lengte open te snijden. Leg de inhoud van de worst vervolgens in een afsluitbaar bakje. Plaats het in de koelkast (4-7˚C) om het te laten ontdooien. Als het vlees ontdooid is kunt u het aan uw hond voeren of nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Wanneer een verpakking te groot is om in twee dagen te voeren kunnen er porties gemaakt worden. Het is het beste om porties te maken als het product bevroren is en het daarna gelijk terug in de diepvries te doen.

Alle producten, met uitzondering van de Alaska Complete varianten, zijn aanvullende voeding. Dit betekent dat een variant op zichzelf geen complete voeding is. Het is daarom van groot belang om goed af te wisselen tussen de verschillende varianten. De Alaska Combi boxen zijn hiervoor een goede uitkomst.

Wij maken op onze verpakkingen gebruik van het ‘Feed Raw Right’ logo, op deze website kunt u alle informatie vinden over het veilig voeren van rauw voer.

Hygiëne voorschriften

Download PDF Download PDF

Alaska Natural Petfood is een rauw diervoeder en bevat van nature verschillende bacteriën. Gezonde honden en katten worden van deze bacteriën niet ziek. Voor mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden. Het is daarom van belang om enkele hygiënevoorschriften in acht te nemen.

Ontdooi het voer in een afsluitbare bak in de koelkast zodat het niet in aanraking komt met uw eigen voedsel. Was alle spullen die in aanraking zijn gekomen goed af met warm water en afwasmiddel. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de bacteriën zich zullen vermeerderen. Geef uw huisdier het voer daarom in een koele ruimte en uit de zon. Zorg ervoor dat er geen vliegen in de buurt van het voer kunnen komen, vliegen kunnen bacteriën uit het voer verspreiden.

Lees meer aanbevelingen specifiek voor: