Aanbevelingen en voeradvies voor de kat

Hoeveel Alaska Natural Petfood moet ik mijn kat voeren?

Gemiddeld zou men kunnen zeggen;

  • volwassen katten: 30-40 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag(bij voorkeur te verdelen over 2 porties)
  • kittens: 80 tot 100 gram per kilo lichaamsgewicht per dag(bij voorkeur verdelen over 3 à 4 porties)

 

Dit zijn richtlijnen

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel. Belangrijk is dat je voert op het oog. De energiebehoefte van de kat is afhankelijk van verschillende factoren zoals: het gewicht, het ras, de levensfase, de sexe, de activiteit en de gezondheid van de kat. De hoeveel- heid te voeren voer wordt weergegeven als de dagelijkse energiebehoefte uitgedrukt in kilocaloriën.

Het aantal kilocaloriën dat in het voer aanwezig is, is afhankelijk van het percentage vet, eiwit en koolhydraten. Op het label van iedere Alaska Natural Catfood variant staat het aantal Kcal per 100 gram voer weergegeven.

Houdt ten alle tijden de conditie van uw kat in de gaten. Als uw kat te mager wordt, voor hem dan meer, wordt u kat te dik, voer dan minder. Zorg dat er altijd voldoende vers drinkwater voorhanden is.

Elk Alaska Natural Petfood product is een aanvullende voeding. Dit betekent dat een variant op zichzelf geen complete voeding is. Het is daarom van groot belang om goed af te wisselen tussen de verschillende varianten. De Alaska Combi boxen zijn hiervoor een goede uitkomst.

Lees meer aanbevelingen specifiek voor: